keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Stressaavat ajat

Onpas ollut stressaava alku viikko :/

Maanantaina oli kotikäynti neuvolasta, painoa likalle ei ollut  tullu vaan laskenut 110g. Ja kova yskäkin oli alkanut vaivaamaan.. :( Varattiin sitten varmuuden vuoksi lääkärille tiistaiseksi aika.

Eilen sitten oltiin lääkärillä ja yön aikana yskä oli muuttunut kosteamman/ räkäsemmän oloiseksi, kun alussa oli oikeen kuivaa yskää. Lääkäri laitto lähetteen lastenlääkärille, että saataisiin otettua paremmin kokeita ja lastenlääkäri oikein kunnolla tutkisi. Onneksi oma äiti lupasi ottaa esikoisen hoiviinsa ettei häntä tarvinnut päivystykseen ottaa mukaan kun noissa nyt voi kestää ja kun ei oltu varmoja että joutuuko pikkunen sinne jäämään. Verikokeet otettiin ja lääkäri tutki, kaikki kokeet hyviä mutta rs-virusta epäiltiin ja koekkin otettiin,mutta tulos saataisiin vasta seuraavana päivänä. Onneksi likka syö,hengittelee hyvin ja veren happipitoisuus erittäinkin hyvä niin ei jouduttu jäämään sairaalaan vaan päästiin kotiin. :) Siinä menikin sitten koko tiistai päivä sairaalassa istuen, kun lähettiin kotoa puolen päivän aikaan ja kotona oltiin vasta puol seittemän maissa ehtoosti.

Olen nyt sitten kuunnellut neidin yskää yön ja tän päivän aikana, niin on mennyt parempaan suuntaan. Ei yskitä enää niin paljoa ja on mennyt limasemmaksi, alkaa siis helppaamaan (minun mielipide.). Lääkärikin sieltä soitti virus tuloksista ja rs-virus oli positiivinen. Lääkäri oli sitä mieltä kanssa, että tytön vointi mennyt jo parempaan suuntaan mutta jos jotain vielä tulee (olo pahenee,lopettaa syönnin ym ym.) täytyy ottaa lääkäriin yhteyttä. Ja kuulemman rs-viruksessa 3-5 päivät on pahimpia ja tää päivä ois nyt sitten viides jos lasketaan millon yskiminen alko. Nyt sitten vaan toivotaan että yskä helppaa ja parannutaan äkkiisti.

Nyt on kyllä helpottunut olo ku sai tietää että kaikki on kunnossa ja "hengen" hätää ei ole.

Harmittaa suuresti että oma pumpun koekäyttäminen on jäänyt vähäiseksi kun ei tuo maidon tulo nyt oikeen meinaa elpyä vaikkakin syöttelen useammin (3h välein herätyskello soimassa) mutta joka kerta joutuu antamaan lisämaitoa ja joskus pelkästään pullosta kun rinnoista ei enää irtoa mitään. :/ Kai se on joka lapsesta sitten erillaista tuo maidon tulo, kun esikoista imettelin n. 3kk ja nyt olen pelkästään imettänyt likkaa reilu viikon kun jo joutusin ottamaan lisämaidon käyttöön.

Mutta nyt ruuan laittoon, että on ruoka valmis kun isäntä tulloo kotiin töistä! :)

p.s Hyvää keskiviikon loppu päivää kaikille!

p.p.s Muuten se auttaa kun laittaa silikoonin suppiloon kosteana! ;) (siis rinta-pumpusta juttelin) :D

3 kommenttia:

  1. Hei Jonna! Toivottavasti vauva paranee nopeasti ja pääsette kunnolla arjen kimppuun!

    Imetysongelmiin kannattaa kokeilla kalkkilisää (n.1000mg) joka auttoi mulla hyvin maidon vähyyteen ja tiukkuuteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei! kyllä nyt jo on helpannut ja toivottavasti päästiinkin näin helpolla *koputtaa puuta*

      Mistä tuota kalkkilisää saa? apteekki, luontaiskaupoista? täytyypi kokeilla tuota kikkaa seuraavaksi :) kiitos vinkistä!!

      Poista
  2. Apteekista ihan tavallisia kalkkitabletteja :). Calchichewta taisin itse ottaa :)

    VastaaPoista